top of page

Ik wil niet naar bed!!!

Elke ouder worstelt weleens (of heel vaak) met het bedritueel... Je wilt er graag een fijn en rustig moment van maken, terwijl je kind echt niet naar bed wilt. Wat nu?

Je kunt er een machtsstrijd van maken en vinden dat ze naar je moeten luisteren, maar dan verlies je de connectie die zo enorm waardevol is met je kind. Die connectie heb je nodig zodat je kind gaat luisteren omdat hij/zij dat wilt, omdat er genoeg wederzijds respect is.

Maar terug naar het naar bed brengen. Wat kun je doen om er een heerlijk moment van te maken?

Dit is wat ik doe; ik leef me in en begrijp dat mijn kind nog niet naar bed wilt. Gebruik je humor! Ik zeg dan: ‘Ik ben een tijger (of een ander dier) en eens kijken hoe snel ik boven ben of hoe ik naar boven kan sluipen.’ Negen van de tien keer is dat genoeg en sluipen we als tijgers naar boven. Wat nog steeds werkt (mijn kinderen zijn 8 en 10) is als ik zeg: ‘Ik kom jullie billen pakken!!’ En dan stuiven ze naar boven, lekker lachen, dat ontspant en je hebt samen even een leuk moment.


Lukt het niet? Ga dan eerst bij jezelf na of je genoeg aanwezig bent, of zit je met je hoofd bij het werk of wat nog allemaal moet nadat de kids in bed liggen?

Dat is een van de redenen waarom je je macht denkt te moeten gebruiken, de reden waarom ze niet luisteren, dus laat het even voor wat het is en zoek de connectie op! Die liefdevolle vertrouwde connectie ❤️

Sluit af met ‘Jij bent briljant, grappig, behulpzaam, enz.... zeg iets vanuit je hart of wat je die dag gezien hebt bij je kind. Ze gaan geloven wat je regelmatig tegen ze zegt, zeker vlak voor het slapen gaan 💪🏻


Liefs Bianca


(Dit kan ook met bijvoorbeeld tanden poetsen. Net zo leuk als een of ander dier/superheld/...vul maar in.)
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page