top of page

M Y S T O R Y


Wie ben ik zonder mijn verhaal?

Vooral nu, in deze corona situatie, confronteert mijn denken me met oude patronen en overtuigingen. Hele concepten tonen zich rondom wat gebeurt....

Ik ben me ervan bewust en daar ben ik dankbaar voor. Het voelt soms pittig en soms weet ik het ook even niet....en toch kies ik voor aardigheid, zo vaak als het kan. Ik ben me er zo enorm van bewust, dat ik het voorbeeld ben voor mijn kinderen, dat juist DAT gecreëerde verhaal niet helpend is! Een verhaal met labels als: dit is goed, slecht, beter, kan niet, doe ik fout, moet ik voorkomen, enz... Ik train mezelf te focussen op wat er is, wat er op het moment is, zonder mijn verhaal. Zonder direct te reageren wat er vanuit mijn mind naar boven komt. Die eerste reflex, niks mee doen. Dan, haal ik adem, ontspan mijn schouders en ervaar wat ik voel. Mijn verhaal (wat altijd uit het verleden komt) verdwijnt en daarmee kan ik met aardigheid naar de situatie kijken. Dit levert altijd rust op, altijd iets constructiefs. Aardigheid kan ook een grens aangeven zijn, begrijp me niet verkeerd. Het kan voor jezelf opkomen zijn en dan vanuit compassie voor de ander. Aardig zijn naar jezelf toe is waarschijnlijk het hardst nodig, maar dan spreek ik voor mezelf 😉

Mijn verhaal kan aardig destructief zijn...en wat levert dat op?....altijd disconnectie, een rotsfeer en daarna moet ik ‘sorry’ zeggen... Hoe zit het met jou verhaal? Kijk eens eerlijk naar jou verhaal en jou overtuigingen. En waarom heb je ze als ‘waar’ aangenomen? Stop de volgende keer eens je reflex reactie, wat vanuit je reptielenbrein komt. Kijk dan naar wat is, accepteer wat er is, wat zich toont en reageer vanuit compassie/aardig zijn. Ook als iemand onaardig is? Brutaal? Ja, juist dan! Je kent de ander z’n verhaal niet waarin hij/zij verstrikt zit. Dat is sterk in je schoenen staan, in je kracht blijven, dat is kiezen voor leiderschap, rust, vrede en dat soort dingen. Dat brengt wat je zo graag voor je kinderen wilt zoals geluk, gezondheid, en noem je lijstje maar op.


Begin bij jezelf en reageer vanuit je hart.


Liefs Bianca46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page