top of page
NAAR BUITEN

We gaan elke dag naar buiten. Ook als het regent en zelfs zoveel mogelijk, ook met de allerkleinsten. 

BEWEGEN

 

We genieten samen van de buitenlucht, we zoeken beestjes, spelen in het zand of in de modder en ervaren de seizoenen. We verzamelen afgevallen takjes en blaadjes of we experimenteren met verschillende materialen. 

De natuur is steeds anders en daagt kinderen uit op onderzoek uit te gaan. De bomen laten de seizoenen zien en daar spelen we op in met onze thema's van Speelplezier (VVE) en met onze Science activiteiten.

Anders dan bij speelgoed ligt het spel in de natuur niet vast. De natuur is niet voorbedacht en is elk moment anders. Kinderen kunnen door buiten spelen veel ervaringen op doen die een goed fundament vormen voor hun ontwikkeling. 

ONZE BUITENRUIMTE

Wij stellen ons tot doel dat de ruimte waarbinnen we onze opvang organiseren te allen tijde ondersteunend is aan de ontwikkeling van kinderen. Een rijke omgeving creëert rijke ontwikkelkansen. 

We laten kinderen klimmen en klauteren over boomstammen en rotsen, spelen met zand en water of moddersoep maken in onze modderkeuken. Naast deze activiteiten bieden we ook de mogelijkheid om te fietsen en  schommelen. We creëren een gevarieerde en uitdagende omgeving waar kinderen naar hartelust vuil mogen worden.

Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. Wedden dat je mee wilt doen?

MOESTUIN

 

We gaan binnenkort starten met moestuintjes.

Kinderen van de BSO gaan timmeren aan een frame, waarin we de groenten en kruiden kunnen gaan poten. Samen met kinderen kiezen we onze groenten, zodat we ze kunnen planten, samen onderhouden, zien groeien en kunnen proeven! Hoe heerlijk is dat.

Een tomaatje of komkommer bij de boterham of als tussendoortje, de bramen en peertjes uit eigen tuin, smaken het puurst. 

bottom of page