top of page
NINJA TRAINING

Opvoeden is een pittige klus. Mijn kinderen waren de stimulans om het anders te gaan opvoeden en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Straffen of 'als je niet.....dan mag je niet....' heb ik vervangen door o.a. de connectie aan te gaan Dat levert een ander level van opvoeden op en uiteraard vond ik dat deze methodiek ook binnen Eigenwijs toegepast moest worden.

Zo gezegd zo gedaan.

Door op een andere manier te luisteren naar kinderen en bewust met hen te spreken creëren we nabijheid, ook wanneer we het oneens zijn met elkaar. 

Zo geven we ruimte aan (soms hevige) emoties van kinderen en leren we hen -en onszelf!- op een constructieve manier emotionele intelligentie te ontwikkelen. We geven ze de ruimte om te leren, om te groeien in zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

De zoektocht over anders opvoeden vond ik op de website van Rhea Lalla 'Build Great Minds'. Ik volgde een cursus voor ouders (‘Ninja Parenting’ genaamd) en ik volgde haar opleiding tot ‘BuildGreatMind’ coach voor ouders.  Alles wat ik geleerd heb over EQ ontwikkelen en de 12 strategieën uit het boek 'Het hele brein het hele kind' vormde de NINJA Training.

Elke pedagogisch medewerk(st)er werkzaam bij Eigenwijs heeft deze training gevolgd en daar ben ik ontzettend trots op. Opvoeden en kinderopvang naar een heel ander level brengen is een volbrachte taak.

We staan ouders graag te woord in hun zoektocht, om onzekerheden weg te nemen en een sterke band te creëren.

bottom of page