top of page
ORGANISATIE

Echte ervaringen opdoen. Tijd en ruimte krijgen om je te ontwikkelen, om te leren. Gezond eten. Naar buiten. Samen spelen. Vies worden. Worden wie je bent.

 

Kinderdagpaleis Eigenwijs is ontstaan vanuit de wens kinderdagopvang te vernieuwen. We vertellen je er graag meer over in een persoonlijk gesprek. 

2.jpg
Snellinks HOME
Visie
VISIE

Eigenwijs biedt bijzonder krachtige kinderopvang,

van 0-12 jaar.

Elk kind is anders en uniek! Hoe behouden we dat unieke in elk kind? Dat doen we door ons bewust te zijn van onze persoonlijke groei, door met de kinderen mee te groeien en door zelfreflectie.

Door EQ op te bouwen bij onszelf als volwassenen, kunnen we een krachtig voorbeeld zijn en verantwoordelijkheid nemen in hoe we op de groep staan.

De kinderen profiteren enorm van onze lerende houding.

Elke dag mogelijkheden en kansen zien om met 'onze' kinderen te leren en een beeld van de wereld te vormen!

 

We dragen bij aan hun ontwikkeling en we creëren een omgeving waarin authenticiteit mag blijven bestaan. 

Fouten maken mag, graag zelfs, want alleen dan kun je groeien en leren! 

Hoe we dat doen? Lees meer >>

VEILIGHEID
Veiligheid is een van de belangrijkste voorwaarden voor mensen om tot ontwikkeling te komen. Daarmee bedoelen we een veilige speel omgeving maar ook een veilige sfeer.

Een plek waar je je prettig voelt, waar je de mensen om je heen kent en vertrouwd, waar heldere routines en afspraken zijn. Een plek waarin we speelhoekjes bieden, afgestemd op de verschillende leeftijden. Een plek om je thuis te voelen. 

Het welbevinden van jouw kind is voor ons een grote prioriteit. Als rode draad loopt het woordje 'welbevinden' door alle aspecten binnen Eigenwijs heen, van omgaan met elkaar tot het kiezen van kleuren en meubels.

Zodra ouders binnenkomen op locatie, ervaren ze deze sfeer en uitstraling. Juist dat maakt ons ontzettend trots en uniek!

We horen graag van ouders wat hun kind nodig heeft om op een fijne manier bij ons te spelen. Door elk kind te leren kennen en steeds goed te blijven kijken, lukt het ons goed af te stemmen op de behoeften van elk kind. 

 

Veiligheid
ONTWIKKELING

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar ontwikkelen razendsnel op allerlei gebieden. Hun brein is ontzettend kneedbaar.

Ontwikkeling

Eigenlijk bepaalt het brein zo ongeveer wie je bent en wat je doet. In de leeftijd van 7 tot 13 jaar heb je als volwassene ook enorm veel invloed over hoe ze hun mindset vormen. Ervaringen opdoen vormt ons brein. Als we daar allemaal bewust mee omgaan en rijke, leerzame ervaringen bieden dan helpen wij het kind om een krachtige, zelfverzekerde volwassene te worden. Ouders hebben de meeste invloed, maar om er samen met ouders aan mee te mogen werken zodra ze bij Eigenwijs zijn, maakt ons dankbaar.

We delen graag onze expertise zodat er groei kan plaatsvinden, zowel bij Eigenwijs als thuis. 

NAAR BUITEN

We gaan elke dag naar buiten. Ook als het regent en zelfs zoveel mogelijk, ook met de allerkleinsten. 

BEWEGEN

 

We genieten samen van de buitenlucht, we zoeken beestjes, spelen in het zand of in de modder en ervaren de seizoenen. We verzamelen afgevallen takjes en blaadjes of we experimenteren met verschillende materialen. 

De natuur is steeds anders en daagt kinderen uit op onderzoek uit te gaan. De bomen laten de seizoenen zien en daar spelen we op in met onze thema's van Speelplezier (VVE).

Anders dan bij speelgoed ligt het spel in de natuur niet vast. De natuur is niet voorbedacht en is elk moment anders. Kinderen kunnen door buiten spelen veel ervaringen op doen die een goed fundament vormen voor hun ontwikkeling. 

Naar buiten
VERWONDERING

Verwondering zou je voor altijd moeten behouden! Dat maakt het leven magisch. Kijk naar kinderen als ze iets ontdekken...we ontdekken graag met ze mee, elke dag weer opnieuw, want verwondering zit in het kind, in de natuur, in elke ervaring.   

Voor kinderen zorgt de natuur voor veel zintuiglijke ervaringen zoals voelen, ruiken en proeven. De wind langs hun gezicht, de geur van pas gemaaid gras, ruw boomschors, verschillende grasjes en plantjes om aan te voelen. Dit alles draagt bij aan meerwaarde om buiten de vrijheid te krijgen om te spelen. Maar ook binnenshuis valt er genoeg te ontdekken, genoeg om je over te verwonderen.

Verwondering
bottom of page