top of page

DIT ZEGGEN OUDERS OVER ONS

28.jpg
TESTIMONIALS

Wij zijn pas tevreden als jullie dat zijn.

Ouders zien vaak het beste aan hun kind(eren) hoe het met ze gaat. Die informatie is voor ons heel belangrijk. We vinden het erg fijn om van ouders te horen hoe hun kinderen en zijzelf de opvang bij Eigenwijs ervaren. Een greep uit de reacties:

Wil jij ook reageren? Laat het ons weten via info@eigenwijs.com

FAMILIE HARTMANS

 

Beste Eigenwijs,

Door slechte ervaringen bij een kinderdagverblijf nadat mama weer moest werken, hadden wij Kyan van de opvang afgehaald. Toen hij bijna 2 jaar oud was, vonden wij dat het echter tijd was om toch te gaan zoeken naar een opvang, zodat hij kon socialiseren met andere kindjes, samen leren spelen. Voor ons heel moeilijk om een geschikte opvang te vinden. Toen we online kinderdagpaleis Eigenwijs tegen waren gekomen, zijn wij gaan kijken. In het begin was het voor zowel Kyan als mama en papa moeilijk. Als ouders hebben wij heel snel het vertrouwen gekregen in Eigenwijs, en in alle leidsters binnen Eigenwijs. Het heeft enige tijd geduurd voordat Kyan zijn plek had gevonden. Maar wat voor ons heel belangrijk is, regelmaat, zichzelf mogen en kunnen zijn. Vaste gezichten binnen de opvang, en kijken naar de belangen van het kind. Vooral kijken naar het karakter van het kind. In de 2 jaar tijd dat Kyan bij jullie is geweest, hebben wij hem zien groeien. Als het Kyan even te druk werd binnen de groep, mocht hij naar de babygroep. Ook ging hij vaker bij Ria op kantoor kijken. Dankzij de geweldige leidsters heeft Kyan zich kunnen voorbereiden op de basisschool. Mede dankzij jullie, gaat hij vanaf dag 1 met veel plezier naar de “grote” school, en zit hij vanaf dag 1 helemaal op zijn plek. Nu mag Kyan zijn kleine zusje nog 3,5 jaar genieten van alle leuke momenten op Eigenwijs en zo is Kyan toch nog een beetje bij jullie. Jullie hebben ons hart gestolen, en die van Kyan & Hailey. Want beide zijn ze gek op jullie allemaal!

Bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan voor Kyan!

Groetjes, 

Familie Hartmans

2019 01 Nieuw Logo Eigenwijs.png

PATRICK & SANDRA

 

Waarom Eigenwijs?

In 2013 waren wij in verwachting van onze eerste kindje (Max, nu 4 jaar oud) op zoek naar een geschikte kinderopvang. Nog niet goed wetende waar we precies naar op zoek waren, hebben we een aantal kinderdagverblijven bezocht, waaronder Eigenwijs. Tijdens het kennismakingsgesprek voelde het gelijk als een fijne, veilige, lichte en schone plek. En minder chaotisch en druk dan andere kinderdagverblijven die we bezocht hadden. Eigenwijs had tevens een bewust en zorgvuldig opgesteld pedagogisch plan met een duidelijke visie erachter die gedragen wordt door alle medewerk(st)ers.
We hoefden niet lang na te denken, de keuze was op Eigenwijs gevallen! De lieve en professionele leidsters hadden het beste voor met onze pasgeboren Max, stelden hem zoveel mogelijk op zijn gemak en keken goed naar wat hij nodig had. Ook ons dochtertje Anna (nu 3 jaar oud) brachten wij vanzelfsprekend naar Eigenwijs toen mama weer moest gaan werken. Ondertussen gaan beide kids al jaren met plezier naar Eigenwijs toe, Max sinds afgelopen schooljaar naar de BSO aangezien hij begonnen is op de basisschool. Een keuze waar we nooit spijt van hebben gehad en die we iedere keer weer opnieuw zouden maken.

Max en Anna vertellen hieronder zelf nog even waarom zij zo graag naar Eigenwijs gaan 😊
- Wij spelen veel buiten en mogen lekker vies worden
- Wij krijgen lekker en gezond eten
- Er zijn lieve leid(st)ers die naar ons luisteren, ons helpen en ons troosten als we dat nodig hebben
- Deze leid(st)ers leren ons ook om op onszelf te vertrouwen en laten ons zelf ontdekken en leren
- Wij mogen allerlei leuke dingen doen en ontdekken; op het KDV zijn er gymlesjes en ontdekken we bijvoorbeeld allerlei materialen en structuren zoals scheerschuim. Op de BSO mogen we allerlei leuke science proefjes doen, bijvoorbeeld slijm of een bruisbal maken, en lekker sporten. Maar niets moet, als we een keer geen zin hebben om mee toe doen, is dat ook prima!

Dus… Mocht je op zoek zijn naar een goede, leuke, gezonde, fijne, vertrouwde opvang voor je (toekomstige) kindje, ga dan zeker eens een keertje kijken bij Eigenwijs!

Groetjes,
Patrick & Sandra

LOTTE & NIELS

 

Persoonlijk, kleinschalig, positief en met een duidelijke visie.
Het is erg belangrijk dat je weet dat je kind het fijn heeft als jij aan het werk bent. Als ouders vinden we het een fijn gevoel dat we met vertrouwen afscheid kunnen nemen en naar ons werk kunnen gaan. De leidsters zijn zeer betrokken en stemmen goed af op het kind. Ook de voorkeuren voor een leidster vanuit het kind mogen er zijn en daar wordt rekening mee gehouden. Het is een fijn gevoel dat leidsters elkaar als collega’s ondersteunen en dat er ook regelmatig coaching is vanuit een duidelijke visie. Natuurlijk zijn er wel eens wisselingen van leidsters door ziekte of zwangerschappen, maar deze puzzel wordt altijd zo gemaakt dat deze wisselingen beperkt blijven. Vervangers blijven lange tijd in de groep of er worden bekende vervangers ingezet. We merken aan onze kinderen dat zij hier baat bij hebben en zich veilig voelen bij de leidsters die zij goed kennen.
Je merkt als ouders dat ze de kinderen op een positieve manier benaderen, hoe moeilijk dat soms ook is. Er is een duidelijke structuur in de groep en ze zijn bewust bezig met thema’s zoals hechting, zelfvertrouwen, omgang met andere kindjes etc. Daarnaast is er veel oog voor gezondheid door middel van voeding en voldoende beweging. 
De communicatie tussen de leidsters en de ouders verloopt prettig. Er is een digitale terugkoppeling en aan het einde van de dag wordt er altijd even kort verteld hoe de dag gegaan is. Ook is er altijd ruimte om aan te geven wat er speelt bij je kind zodat ze er rekening mee kunnen houden.
We hebben een groot vertrouwen in Eigenwijs en geen moment getwijfeld over dit kinderdagverblijf en raden het dan ook altijd aan bij vrienden.

DIEUWERTJE

Oudercontact haal- en brengmomenten: 

Met de breng- en haalmomenten wordt altijd snel opgemerkt dat een kindje gebracht of gehaald wordt. Er is dan altijd ruimte om als ouders bijzonderheden aan te geven. In de ochtend is het soms wat drukker met brengen en je als ouder even moet wachten om je kind aan een pmer te kunnen overhandigen. Dit komt omdat de pmers nog even bezig zijn met een ander kind. Het even moeten wachten vind ik geen enkel probleem, omdat het voor mij betekent dat de pmers met ieder kind de tijd nemen om op een goede manier afscheid te nemen van diens ouders. Iets dat ik alleen maar kan waarderen.

Met het haalmoment nemen de pmers altijd de tijd te vertellen over de dag en kunnen de kinderen op een goede afscheid nemen.

 

Aanbod gesprekken:

Wij hebben tot nu 2 oudergesprekken gehad, met de intake en met de overgang naar de peutergroep. De gesprekken zelf hebben we als heel prettig ervaren. Misschien dat voor de ouders de opzet  en inhoud van deze gesprekken wat meer verduidelijkt wordt, omdat dit voor ons niet altijd duidelijk is. Worden er bijvoorbeeld gedurende het jaar observatie momenten gehouden individueel per kind of worden de items vlak voor het gesprek ingevuld. Misschien dat de methode speelplezier en de ninjamethode in een nieuwsbrief of op fb met voorbeelden vaker verduidelijkt kunnen worden. 

 

Verloop van de dag:

Om de grote lijnen van de dag wordt gebruik gemaakt van bitcare. Bitcare werkt niet altijd helemaal naar behoren. De info die door de pmers in bitcare worden gezet worden niet altijd geüpdate in de ouderapp. De info van de dag verschijnt dan pas een paar uur later of na afmelding van het kind. 

Echter, hoewel ik het soms fijn vind om gedurende de dag te weten hoe het gaat, is er altijd bij ophalen de gemiste info te vragen. Zo ben ik als ouders toch goed op de hoogte. Ook hebben we alle vertrouwen in de pmers en weten we ook dat als er echt iets is we gebeld worden. 

4.jpg
bottom of page